Scrum en Lean in IT-procesmanagement

Scrum en Lean: uw bedrijfsprocessen gestroomlijnd

Een efficiënt IT-systeem werkt voor u in plaats van andersom. Om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, faalkosten te verminderen en tijd te besparen is een doelgerichte en innovatieve IT-oplossing nodig. Met Scrum en Lean uw bedrijfsprocessen stroomlijnen gaat verder dan eenmalig bouwen of renoveren van uw informatievoorziening.

Gaandeweg het project worden op basis van definitie en tussentijdse tests via verwachtingsmanagement (doet het systeem wat we nodig hebben?) verbeteringen doorgevoerd voor maximale ondersteuning, gemak, kostenreductie en uitstekende prestaties, intern en extern.

Een voorbeeld van Lean in IT-procesmanagement:

Wanneer een huurwoning opgeleverd wordt, gaat de opzichter door de woning met formulieren die hij met de hand invult en een camera voor de nodige foto’s. De formulieren verwerkt hij vervolgens handmatig in een systeem, tezamen met de foto’s die hij scant voor archivering. Hij stuurt deze met interne post aan de afdelingen Verhuur en Onderhoud om de woning te publiceren voor verhuur en de onderhoudsopdrachten te registreren en uit te voeren.
De WoningInspectieModule is ontwikkeld om het proces Lean te maken. Met deze applicatie voert de opzichter de hele inspectie via zijn I-pad of tablet in, inclusief foto’s. De gegevens worden bij verbinding direct in het systeem verwerkt en doorgegeven. Ook de eindopname en sleuteloverdracht voert hij uit met deze app. Het systeem koppelt de gegevens automatisch.
Hij bespaart tijd en reduceert de kans op fouten, wat kosten verlaagt. De overdracht van de huurwoning naar de nieuwe bewoner verloopt bovendien gestroomlijnd en de leegstand wordt korter.
Een praktijkvoorbeeld van Scrum in IT vindt u in de casus van het project bij VluchtelingenWerk.
Denkt u ook dat uw bedrijfsprocessen efficiënter werken met IT? Ik help uw informatievoorziening slim in te zetten via een aanpak met Scrum en Lean.

Neem contact op